Malatya'da yeni 'kültür elçileri' yetişiyor

Gündem 20.03.2022 - 15:38, Güncelleme: 20.03.2022 - 15:38 1199+ kez okundu.
 

Malatya'da yeni 'kültür elçileri' yetişiyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün iş birliğiyle Kültür Yaşam Derneği projelerinden olan ve bu yıl 4’üncüsü uygulanacak ‘Kültür Elçileri Yetiştirme Eğitimi’ başladı.MALATYA (İGFA) - Malatya'da bu sene 4'üncüsü düzenlenecek 'Kültür Elçileri Yetiştirme Eğitimi' şehrin öz kültürünü koruma ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla hazırlanan, teorik ve pratik olmak üzere iki aşamalı olarak hazırlandı. Projede, belirlenen konularda uzman isimler tarafından; Malatya Tarihi, Malatya Folkloru, Malatya Mutfağı, Sosyal Yaşam ve Ahilik Kültürü, Arslantepe Ören Yeri, Malatya Mimarisi ve Malatya Söz Kültürü alanlarında temel teorik eğitimler verildi. Teorik eğitimlerin tamamlanmasının ardından şehir merkezi ve ilçelerde bulunan taşınmaz kültürler ve doğal varlıklar yerinde gezilmesi planlandı. Kültür Yaşam Derneği Başkanı Atilla Kantarcı, Türkiye'nin kültürel ve doğal hazinelerinin değerini bilen bu varlıkları koruma ve yaşatma sorumluluğuna sahip bilinçli kuşaklar yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti.  Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Vahap Erdem de,  özellikle Arslantepe’nin geçtiğimiz yıl UNESCO Kültürel Miras Listesine alınmasıyla ilimizin bu alanda önemini daha da arttığına dikkati çekti. Erdem, kültür ve turizm potansiyelinin doğru şekilde ulusal ve uluslararası anlamda tanıtımı noktasında iyi yetişmiş kültür elçilerinin büyük önem taşıdığını söyledi.  

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün iş birliğiyle Kültür Yaşam Derneği projelerinden olan ve bu yıl 4’üncüsü uygulanacak ‘Kültür Elçileri Yetiştirme Eğitimi’ başladı.

MALATYA (İGFA) - Malatya'da bu sene 4'üncüsü düzenlenecek 'Kültür Elçileri Yetiştirme Eğitimi' şehrin öz kültürünü koruma ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla hazırlanan, teorik ve pratik olmak üzere iki aşamalı olarak hazırlandı. Projede, belirlenen konularda uzman isimler tarafından; Malatya Tarihi, Malatya Folkloru, Malatya Mutfağı, Sosyal Yaşam ve Ahilik Kültürü, Arslantepe Ören Yeri, Malatya Mimarisi ve Malatya Söz Kültürü alanlarında temel teorik eğitimler verildi. Teorik eğitimlerin tamamlanmasının ardından şehir merkezi ve ilçelerde bulunan taşınmaz kültürler ve doğal varlıklar yerinde gezilmesi planlandı.

Kültür Yaşam Derneği Başkanı Atilla Kantarcı, Türkiye'nin kültürel ve doğal hazinelerinin değerini bilen bu varlıkları koruma ve yaşatma sorumluluğuna sahip bilinçli kuşaklar yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Vahap Erdem de,  özellikle Arslantepe’nin geçtiğimiz yıl UNESCO Kültürel Miras Listesine alınmasıyla ilimizin bu alanda önemini daha da arttığına dikkati çekti. Erdem, kültür ve turizm potansiyelinin doğru şekilde ulusal ve uluslararası anlamda tanıtımı noktasında iyi yetişmiş kültür elçilerinin büyük önem taşıdığını söyledi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malatyahakimiyet.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.