Türk Ocakları’ndan Tabela Tepkisi

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.06.2022 - 14:05, Güncelleme: 21.06.2022 - 14:05 958+ kez okundu.
 

Türk Ocakları’ndan Tabela Tepkisi

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, “Son yıllarda şehirlerimizde, hatta ilçe ve köylerimizde dahi yabancı kelimelerle donatılmış işyeri tabelalar görmekteyiz. Dille başlayan bu yabancılaşma zamanla bütün değerlerimize maalesef sirayet etmektedir. Dildeki bu yozlaşmanın önüne geçilerek, güzel Türkçemizin kullanılması gerekmektedir” dedi.

Türk Ocakları Malatya Şubesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne iletmek üzere ‘Yabancı isimlerden oluşan işyerleri isimlerinin Türkçe isimlerle değiştirilmesi hususunda’ aldıkları kararı kamuoyu le paylaştı. Türk Ocakları Malatya Şubesi tarafından alınan kararda, “Türkiye’de dilin kullanımı konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Unutulmaması gerekir ki, dil bir ülkenin kimlik kartıdır. Kimliği bozulan ülkeler sömürge olmaya mahkûmdurlar” ifadesine yer verildi. Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Artık günümüzde yaşı belli bir sınıra gelmiş büyüklerimiz cadde ve sokaklarda gördükleri mağazaların isimlerini okuyamıyor ve anlayamıyorlar. Bir anlamda uğruna her türlü fedakârlığı yaparak canlarından aziz gördükleri vatanlarında kendilerini yabancı gibi hissetmektedirler. Yetkili ve ilgili kurumların bir an önce harekete geçerek insanlarımızın beklentilerine uygun tedbirler almaları zorunluluğu vardır. Bu konuda en büyük sorumluluk yerel yöneticilerimize ve sivil toplum kuruluşlarına düşmektedir. Sivil toplum kuruluşlarımızın konunun ehemmiyeti ve önemini dikkate alarak, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirerek gerekli tedbirleri almaları noktasında çaba göstermeleri gerekmektedir. Bizler Türk Ocağı Malatya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri olarak ‘Dil’in bir ülkenin birliğinin ve bağımsızlığının en önemli simgesi olduğuna inanıyoruz. Cadde ve sokaklarımızdaki işletmelerin tabelalarında yer alan yabancı kelimelerin kullanımına izin veren belediyelerimizin bu konuda daha duyarlı davranarak sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmelerini, yabancı kelimelerden oluşan işletme adlarının ve ticaret unvanlarının kullanımını caydırıcı, tabelalarda Türkçe kelimelerin kullanımını teşvik edici tedbirler almalarını beklemekteyiz. Yönetim kurulu olarak aldığımız bu kararın Büyükşehir Belediyemizin ilgili birimlerine iletilmesi için girişimlerimizi başlatıyoruz. Türk’ün has ocağı olan Türk Ocağı Malatya Şubesi olarak her geçen gün daha çok örselenen milli kültür ve değerlerimizin başında gelen dilimizle ilgili göstermiş olduğumuz bu hassasiyetimizin ilimizin her yanına yayılacağını, yabancı ve anlamsız kelimelerle işgal edilmiş sokaklarımıza dilimiz Türkçe’nin hâkim olması için bir seferberlik başlayacağını umuyoruz."
Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, “Son yıllarda şehirlerimizde, hatta ilçe ve köylerimizde dahi yabancı kelimelerle donatılmış işyeri tabelalar görmekteyiz. Dille başlayan bu yabancılaşma zamanla bütün değerlerimize maalesef sirayet etmektedir. Dildeki bu yozlaşmanın önüne geçilerek, güzel Türkçemizin kullanılması gerekmektedir” dedi.

Türk Ocakları Malatya Şubesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne iletmek üzere ‘Yabancı isimlerden oluşan işyerleri isimlerinin Türkçe isimlerle değiştirilmesi hususunda’ aldıkları kararı kamuoyu le paylaştı.

Türk Ocakları Malatya Şubesi tarafından alınan kararda, “Türkiye’de dilin kullanımı konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Unutulmaması gerekir ki, dil bir ülkenin kimlik kartıdır. Kimliği bozulan ülkeler sömürge olmaya mahkûmdurlar” ifadesine yer verildi.

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Artık günümüzde yaşı belli bir sınıra gelmiş büyüklerimiz cadde ve sokaklarda gördükleri mağazaların isimlerini okuyamıyor ve anlayamıyorlar. Bir anlamda uğruna her türlü fedakârlığı yaparak canlarından aziz gördükleri vatanlarında kendilerini yabancı gibi hissetmektedirler. Yetkili ve ilgili kurumların bir an önce harekete geçerek insanlarımızın beklentilerine uygun tedbirler almaları zorunluluğu vardır. Bu konuda en büyük sorumluluk yerel yöneticilerimize ve sivil toplum kuruluşlarına düşmektedir. Sivil toplum kuruluşlarımızın konunun ehemmiyeti ve önemini dikkate alarak, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirerek gerekli tedbirleri almaları noktasında çaba göstermeleri gerekmektedir. Bizler Türk Ocağı Malatya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri olarak ‘Dil’in bir ülkenin birliğinin ve bağımsızlığının en önemli simgesi olduğuna inanıyoruz. Cadde ve sokaklarımızdaki işletmelerin tabelalarında yer alan yabancı kelimelerin kullanımına izin veren belediyelerimizin bu konuda daha duyarlı davranarak sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmelerini, yabancı kelimelerden oluşan işletme adlarının ve ticaret unvanlarının kullanımını caydırıcı, tabelalarda Türkçe kelimelerin kullanımını teşvik edici tedbirler almalarını beklemekteyiz. Yönetim kurulu olarak aldığımız bu kararın Büyükşehir Belediyemizin ilgili birimlerine iletilmesi için girişimlerimizi başlatıyoruz. Türk’ün has ocağı olan Türk Ocağı Malatya Şubesi olarak her geçen gün daha çok örselenen milli kültür ve değerlerimizin başında gelen dilimizle ilgili göstermiş olduğumuz bu hassasiyetimizin ilimizin her yanına yayılacağını, yabancı ve anlamsız kelimelerle işgal edilmiş sokaklarımıza dilimiz Türkçe’nin hâkim olması için bir seferberlik başlayacağını umuyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malatyahakimiyet.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.